HTML

magyar nemzetesuram

Friss topikok

Címkék

Ceausescu pirul

2013.03.12. 23:26 jolaca

Sírjában forgolódik a román diktátor.

Életében látta, tudta, hitte, hogy ő a nemzet vörös császára, Istene, a Nép Legszeretettebb Fia. Ő volt - nem is csak lakájszájból értelmezhetően - a Kárpátok Géniusza. Az új, lassan megnyugvó, civilizálttá váló Európában egy diktátornak fennmaradni, mi több, némely téren presztízzsel bírni - ez bizony tehetségre vall. Igaz, csókos partner mindig akad a hasonszőrűek között, akikkel kultúrember csak összerándult gyomorral parolázik, de két vezér közös mosolyfotója mindig jól mutat a kormánysajtók címoldalán. Aztán meg ott van ugye a nullára gyalult államadósság, amire már komolyabb nemzetközi körök is csettintenek; hogyan sikerült, az már belpolitika. Utóbbi, ha nem is éppen dicséretes, de megnyugtató a földrészről nézve: közbiztonság, teljes foglalkoztatottság, satuban tartott belbéke. Utóbbihoz ott volt a Szeku, közvetlen családi irányítás alatt. Jól jövedelmező hűséget vállaló lakájok langymeleg köre sugallta a biztonságot. A jól felépített Rendszerét. Zenghette minden, ahogy a csövön kifér, az Aranykort. Volt tehát, amire jogosan lehetett büszke életében.

A sírjába mártírként vonulhatott. Hogyne, falhoz állították Őt, az elveiért elkötelezettet, a boldog jövő látnokát és építőjét. Per, ítélet nélkül végeztek vele névtelen senkik, bemocskolva a Törvényt, melyet Ő íratott. Mártíromság-érzetét csak erősítette a sírjára koszorút hordó nénikék látványa. Ha van önelégült halott, ő az lehetett.

Most meg forgolódik a sírjában. Az amúgy sem szeretett szomszédban felnőtt egy versenytárs. Szektavezért megszégyenítő rajongás hangos hívei oldaláról; ellenzéke, ha van is, szégyenpadon szorong némán. Szigorú államférfiak morognak ugyan, de tompítja a morgást a zajosan hirdetett harc az államadósság ellen. Meg a szabadságért. Mindenkivel szembe menve, világsajtót tematizálva, és mesteri kommunikációval mégis immunitását megőrizve. Úgy rázza le magáról a terhes demokráciát, mint kutya a kullancsot. Sikamlós angolna, nincs fogás rajta. Ellenségei hullanak, csodálói szaporodnak. Képünkbe röhög. Ő a Pannon Géniusz.

Pirulhat Ceausescu.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarnemzetesuram.blog.hu/api/trackback/id/tr295129284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása